27.10.2007 г., 17:05 ч.

Изгубеното дете на мрака 

  Поезия » Друга
893 0 7
Родено от тъмнината, отгледано от нея,
играещо си само с нощната фея.
Това е детето на кървавата луна,
отрочето, захвърлено зад горящатата планина.

Вятърът с пясък заслепи очите му,
небето с гръм заглуши ушите му.
Надяващо се да открие пътя си, то се изгуби,
ала ако продължи напред, светлината ще го погуби.

Но уви! Тръгна смело по непознатия път,
ускорено заби сърцето му в малката гръд,
потърка очите си с надежда да прогледне,
да намери опора, към която да се протегне.

Ненадейно от пръстта птица се яви,
успя страха на изгубилия се да улови.
Погали очите му с прашец вълшебен,
прошепна в ушите му с гласа си нежен.

Детето се стопли в крилата на спасителя,
почувства покров от ангел-пазителя.
Прогледна за красотата, заслуша се в песента,
откри камъчетата, показващи пътя към дома.

© Дея Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??