17.03.2020 г., 20:42 ч.

Изгубихме ума, сън, апетит 

  Поезия » Философска
405 0 0

                                 Някакъв мерзавец,

                                 но дали е китаец,

                                 от незнаен град

                                 тая гад

                                 изпрати ни чума,

                                 та изгубихме ума,

                                 сън, апетит

                                 от сатаната скрит

                                 във въздуха, храната,

                                 или някъде из страната!

        

                                 С маски на устата,

                                 скрити зад вратата

                                 на нашите домове,

                                 ходим като плъхове

                                 напред- назад, малцина

                                до аптека или магазина!

       

                                Дали с тоз коронован цар,

                                на всички вируси господар,

                                да изпита човеците е решил

                                Тоз, който света е сътворил?

                                Дали от вселената безкрайна

                                изпратил е оръжието тайно

                                за да забави бързия ход

                                на заслепения, възгордял се род,

                                забравил правилото ценно,

                                че всичко е преходно,

                                всичко е тленно...

                                Да спре навсякъде войната,

                                човеците да стъпят здраво на земята,

                                да им посочи пътя на смирение,

                                път на обич и уважение!

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??