Някакъв мерзавец,
но дали е китаец,
от незнаен град
тая гад
изпрати ни чума,
та изгубихме ума,
сън, апетит
от сатаната скрит
във въздуха, храната,
или някъде из страната!
С маски на устата,
скрити зад вратата
на нашите домове,
ходим като плъхове
напред- назад, малцина
до аптека или магазина!
Дали с тоз коронован цар,
на всички вируси господар,
да изпита човеците е решил
Тоз, който света е сътворил?
Дали от вселената безкрайна
изпратил е оръжието тайно
за да забави бързия ход
на заслепения, възгордял се род,
забравил правилото ценно,
че всичко е преходно,
всичко е тленно...
Да спре навсякъде войната,
човеците да стъпят здраво на земята,
да им посочи пътя на смирение,
път на обич и уважение!
© Никола Яндов All rights reserved.