12.10.2008 г., 16:51 ч.

Измамен силует 

  Поезия
544 0 4

Вълшебни капчици синджирно падат от звездите.

Ръждиви сенки плуват в мръсната вода.

Сред вятъра, разбъркал яростно вълните,

съзрях размазан - силуетът на жена.

 

Успях със погледи да уловя делфините,

сякаш вързани за нейната коса.

Дочувах шепот - гласът на самодивите,

който мамеше далече от брега.

 

Вървях към бездната, привлечен от очите и,

а те, примигвайки, ме викаха - ела!

Погуби ме зеленото в отвора на зениците -

цветът на блатото, а не на морската вода.

 

Магията изсмукваше ми силите.

Потъвах, а си мислех, че летя.

И къде, по дяволите, са делфините?

Две грозни жаби ровеха до мен в калта.

© Леонид Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??