23.03.2021 г., 21:16 ч.

Изповед... 

  Поезия » Друга
183 0 0

 

Изповед...

 

На светлата радост в ефира,

в безкрая, дори и отвъд –

пред тебе Духът ми се спира:

Мореразвълнувана гръд!...

 

На теб разлюляна Стихийо

аз искам да кажа това,

което в Душата си крия

от злобната хорска мълва́...

 

Обичам те толкова много

Море: и Живот и Мечта,

безкраен стремеж и тревога

събрани във всяка вълна́...

 

А зная, ти също обичаш

познавам  избранникът твой,

със пориви бурно-лирични

затихвате в нежен прибой...

 

... Той милва ту кротко, ту страстно,

а ти развълнувано днес –

Море, в любовта си прекрасно

със Вятъра в дивен финес!...

 

23.03.2021./Едно време в морето

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??