7.10.2017 г., 23:33 ч.

Изповед на една неверница 

  Поезия » Друга
487 2 6

ИЗПОВЕД НА ЕДНА НЕВЕРНИЦА 
Росица Чакърова 

 

Запалих свещ, прекръстих се. 
Бог прати песен наместо молитва. 
От допир с восък затрептяха пръстите, 
а грешната душа на воля литна... 


Светците от иконите в смущение
поклатиха златисти ореоли:
"...Коя е тя?  Пристигнала за бдение 
така нахално, невъзможно гола???" 


Простете ми, велики мъченици... 
Парче небе дойдох да си "откъсна"
и светлинка за тъжните зеници, 
която... пак по пътища ще пръсна.


Тъй, както пръскам дните си броени, 
парите си, изкарани със пот... 
Ще моля, ако трябва на колèне 
за още малко, мъничко живот! 


И не за друго – искам да успея 
да драсна още някой стих за обич 
и с думите да мога да разсмея 
децата си, приятели... и Бога... 

 

11/09/2017'  Изворски Манастир край Димово, Видинско  13:05

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??