19.10.2019 г., 0:23 ч.

Изповед пред приятели 

  Поезия » Друга
480 0 0

Птичета, пречупили крилете,

как мечтите си да споделим?

Как без тласъка на ветровете

в огнения бяс да полетим?

 

Кой ни беше дяволски прикоткал?

Завистта е долен птицелов.

Тя отне предишната походка

от небесния ни благослов.

 

Нараняваме се с думи. Как така ли?

Ей така! Без повод и без жал.

Обичта не бива да се хвали,

щом наръгала се е с кинжал.

 

И какво тогава – да оставим

тази болка, горест и тъга.

Явно гордостта не позволява

да забравяме, но... Докога?

 

Нараняваме се. А сърцето драскаме

и оставяме го дълго да кърви.

Като огън, който не угасва.

Като ритъм, който не върви.

 

Като камък, острие проточил

в меката опора на честта.

И от удара му се яви порочен

юначагата на безчовечността.

 

За какво? За щяло и нещяло,

в немощта си да се убедим.

Нужно ли бе да трошим пищяли,

ако искаме да полетим?

 

И така да бъдеме направо

приковани в общото меле.

Явно няма по-голяма драма,

птичета с отчупени криле!

© Димитър Вучев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??