29.05.2009 г., 7:31 ч.

"Изсипи се върху мен като порой,, 

  Поезия » Философска
511 0 2

Глътка от теб се разлива, като дъжд на площадка.

Превземаш ме бавно, като цвете в лунен град!

Прекрачвам всички мисли и вървя към теб.

Говориш тихо, като нежен полъх навън!

Опитвам да те докосна с дланта си.

Следвам те нощем като крадец!

Престори се, че не знаеш.

Насочи се напред!

Не слушай!

Върви!

Не!

Обърни се!

Не чувстваш ли?

И сега какво следва?

Всичко замръзва отново!

Престани да се взираш през мен

Откъсваш ме бавно от реалността навън!

Посочваш ми хоризонти, които не съществуват!

Но аз те следвам , както многоцветна дъга – дъжда!

© Йоана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??