7.07.2008 г., 13:41 ч.

Изваях те с дъха си... 

  Поезия » Любовна
1657 0 25

 

 

Изваях те с дъха си...


 

Целуна ме.
Жаравено ме пи -
на глътки.
Горчах ли ти?
Дали ще си признаеш?
Тръпчиво
се разливах.
В устните замлъквах.
И грешника във теб
молитвено желаех.
Разкъсвах с мисли
бялата свенливост.
Запалвах страст,
до днес неразгадана.
Раздирах с поглед
твоята безсилност.
На себе си ли бях?
От порив обладана!
Завързах те със плитки
златокоси.
Извайвах те с дъха си.
До първичност.

 

Заключих се в съня ти.
Вятърът ме носи...
с прошепнатото
във нощта Обичам те...


06.04.2008 г.

 

 

© Гергана Шутева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??