1.04.2011 г., 23:29 ч.

Жена 

  Поезия » Любовна
3481 12 26

Навярно съм от другите различна,

но истинска е моята душа

стихия съм, защото те обичам -

нали ми дава сили любовта.

 

Като сърна те мамя из горите

в закътаното, сенчесто усое –

за вярност имам билки лековити,

жадувала съм век да бъда твоя.

 

За тебе сложих слънчева шамия

и роба чудодейна си извезaх.

За теб обяздих горските стихии

и огън със сърцето си пренесох.

 

Пред извора покорно коленича –

наливам ти от живата вода,

и може би, защото те обичам

съм вярната, различната жена.

 

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??