17.05.2017 г., 19:56 ч.

Жената с аления шал 

  Поезия
1419 3 11

 

Тя бързаше към огън лунен –
жаравата под нея заблестя.
И не във лудостта безумна,
а в римите се разгоря...

 

Тя думите ориса с обич,
по буквите блести кристал.
Ясната му светлина посочи
полета на гълъб бял...

 

Тя танцува дръзко нощем
над огън, жаден да я изгори.
Не се страхува... не, все още –
в нея порив за живот гори...

 

Изгуби ли я вече, хубавецо? –
посланието нейно не разбрал...
В това последно интермецо
се скри жената с аления шал.

 

16.5.2017 г.
Бадемов Цвят

© Mimi Ivanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??