9.01.2013 г., 9:02 ч.

Жените са по-висши от мъжете 

  Поезия » Хумористична
671 0 6

 

Един

от вечните въпроси на земята,

е кой е по-велик: мъжът или жената?

 

Наддумвах се с една жена веднъж,

и тя казà:

 

- Какво, като си мъж?

С какво така се перчите, мъжете?
Че имате от Бога власт над нас?

Жените сме

по-нов модел, така че,
във всичко винаги ще сме над вас –
тъй както олиото над водата,
и както облаците - над мъглата!

Нима това,
че си момче роден,
те прави с нещо по-значим от мен?

По-зле сте и във профил, и в анфас!

Ти яздиш просто кон, а аз - Пегас!
Ти качваш Черни връх, а аз - Парнас!

Ти прилеп си,

а аз съм райска птица!
Око си – аз в окото съм зеница!
Уста си – аз усмивка на устата.
Глава си – аз съм шапка над главата.
Полянка си, а аз съм равнина.
Ти хълмче, аз висока планина.
Ти планина –

аз връх над планината!
Ти си вълнà –

аз пяна над вълната!
Ти си планета,
аз пък съм вселена ...

Върхът съм на главичката на члена!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??