Един
от вечните въпроси на земята,
е кой е по-велик: мъжът или жената?
Наддумвах се с една жена веднъж,
и тя казà:
- Какво, като си мъж?
С какво така се перчите, мъжете?
Че имате от Бога власт над нас?
Жените сме
по-нов модел, така че,
във всичко винаги ще сме над вас –
тъй както олиото над водата,
и както облаците - над мъглата!
Нима това,
че си момче роден,
те прави с нещо по-значим от мен?
По-зле сте и във профил, и в анфас!
Ти яздиш просто кон, а аз - Пегас!
Ти качваш Черни връх, а аз - Парнас!
Ти прилеп си,
а аз съм райска птица!
Око си – аз в окото съм зеница!
Уста си – аз усмивка на устата.
Глава си – аз съм шапка над главата.
Полянка си, а аз съм равнина.
Ти хълмче, аз висока планина.
Ти планина –
аз връх над планината!
Ти си вълнà –
аз пяна над вълната!
Ти си планета,
аз пък съм вселена ...
Върхът съм на главичката на члена!
© Ангел Чортов All rights reserved.