17.04.2019 г., 23:58 ч.

Йерусалимската ослица 

  Поезия » Друга
191 0 2

Една ослѝца* край града стои,

до нея чедото ѝ скача.

На Пасха** слънцето блести

и палмов лист прогонва здрача...

 

След малко някой, ще я вземе,

товар безценен на гръб, ще понесе.

Ще мине много, много време,

за нея в библия, ще се чете...

 

И никой я по име не назвá!

Безименна за Пасха нова!

Поне за ден тя имала честта

да носи името Христова!

____________________________________

- * - ослѝца - женски осел( магаре).

- ** - Пасха - староеврейски празник, отбелязващ

освобождението на евреите от Египет.

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??