6.08.2010 г., 15:00 ч.

Живея ли, всъщност 

  Поезия
908 0 11

Живея ли, всъщност

 

Живея живот на забавен каданс,

времето в него  без тебе е спряло.

Животът направи ми лек реверанс

и после със лапа ме смачка изцяло.

 

Превърна в години безцветните  дни,

обагри ги само в нюанси на сиво.

Насити ги с тежки  солени сълзи,

за плътност добави тишина и горчиво.

 

Душата посипа със пепел-тъга,

сърцето разби – милиарди парчета,

обгърна ме  силно -  непрогледна мъгла,

направи ме скитник в безкрайни полета

 

Вървя и не спирам, но в   кръг се въртя,

което остана от мене, събирам.

Живея живот на забавен каданс!

Живея ли, всъщност?!... дори не се питам!

 

 

 

© Мариана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??