4.06.2008 г., 7:52 ч.

*** (Живея плитко...) 

  Поезия » Друга
782 0 3
***
Живея плитко.
Не, дълбочината
не е за мен.
“Не са за мене мъченичеството
и екстазите на мисълта и на молбите.”*
И онова припукване
на корени и на души.
Ако съдбата запокити ме със сила,
отначало ще изглежда,
че има ясна цел живота ми,
преди дъгата си от немощ
надолу да започне да описва.
И така
върху треви и пръст
поляга всеки нов живот.
И в очите изхабени
звезди и флагове се веят,
все по-далеч
и все по-бавно.
–––––––––––––––––
*Т. С. Елиът

© Константин Делов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??