6.11.2024 г., 9:40 ч.

Живи картини 

  Поезия » Друга
80 0 0

Цвете мърда на стената –

слънце, вятър и листа.

Зад пердето, зад стъклата

мержелеят се лета.

 

Пролетеят се брезички

и зимеят се липи.

И провождат слънце, птички

есенеещи върби.

 

Моят дом е край реката –

чувам нощем как шурти,

незамлъкваща, водата,

а стената ми цъфти!

 

А таванът ми – нашарен

от очите на коли

и сънят ми все е харен,

столица не ми хвали!

 

То Париж, то Рим, то Лондон,

и да чуя ги не ща!

Слушам плискащото рондо          

на дъба стар под дъжда.                   

 

Гледам живите картини

как менят се всеки ден

и спектакъла светлинен,

всяка нощ трептящ над мен.

 

Простотата не е бреме,

ни годините – адет.

Златно мое, златно време –

тук, сега и занапред.

 


  Третото стихотворение, което участва в ХVI национален конкурс за поетеси „Дора Габе `2024” на община Генерал Тошево, СБП и НЧ „Дора Габе 1940“ и не спечели награда.

 

 

 

 

 

© Мария Димитрова Всички права запазени

Поскърцва вехтата каруца
край килнатия, прашен плет.
Кобилата с взор сведен куца –
мъгла, униние навред.
Млад – каруцарят, с черна шапка ...
  210 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??