В неравна борба, оцеляваме трудно.
През нас преминават безброй тегоби.
Очакваме свежест, любовна наслада,
а идват спонтанно - тежки беди.
Животът е джунгла.
Прокарали клони, листа и поличби
обвили са нашите китки челични.
Мечтите са спомен.
Души изтерзани треперят и чакат.
Една скъпа вяра да блесне във мрака.
Защо не пристига? Къде ли се бави?
Ще има ли време света да оправи?
© Симеон Пенчев Всички права запазени
Да, без надеждата сме заникъде!