27.09.2009 г., 1:39 ч.

Животът е достоен за страха 

  Поезия » Бели стихове
1280 0 11


 





бегли очертания митарски


срещу епохална живопис


шаржове пластични


с карикатури във контраст


жилят скулптурни творения


с гримаси иронично


защото глината ни сътворява


неуравновесено странни


в жалък и неравностоен


нюансно слаб протуберанс




в съня безпаметно ни плуват


надгробни паметници


ей така


без усет и без спомен ги сънуваме


а иначе дерзаем весели и здрави


през деня


 


между мечти сънувани


така се раждат


истини със липсваща осанка


прокрадват се и стъпват


без значение но здраво


и всъщност лъжат съвестта




от нервни колебания епилепсирана


за смъртните душевно


чезне любовта


животът всъщност


за страха ни по-достоен е


отколкото респектът


от смъртта


 

 

 

 

 

 

 

ЧАР, ей така

© Чавдар Кунчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??