15.06.2018 г., 23:00 ч.

Животът е игра 

  Поезия » Оди и поеми, Друга
504 4 5

Животът е твоя игра на Земята –

за двама актьори – мъжът и жената.

Романтика има, но има и драма –

играй с правилата по твоя програма!

 

Допуснеш ли грешка, търпиш наказание –

оставаш самичък да трупаш познание.

Когато живееш в свой свят илюзорен,

далеч си от хора… Домът ти – затворен.

 

Ти търсиш в заблуда, не там идеала,

где пътя сама е душата избрала…

Животът любов е, на Бога творение –

не го пропилявай в безсмислено бдение!

 

11 юни 2004

(„Влюбените птици летят по две“ – втори том)

© Иванъ Митовъ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??