17.02.2022 г., 10:56 ч.

Животът ми е вехто портмоне... 

  Поезия » Любовна
348 1 8

Животът ми е вехто портмоне.

Тъй празно, като бедност в промеждутък

на снимка, малко дребни за кафе 

и някакъв безумен махмурлук.

В очите ти прочитам неугода.

Вечеря, скучни две стихотворения.

Изкуството е станало на мода,

затуй без хляба няма вдъхновение.

Аз имам само влюбена душа

и сравнително богатия си речник.

Съвсем е недостатъчно. Лъжа

е туй, че да си беден не е грешно.

Какво, като съм някакъв поет,

разбрал живота колко всъщност струва? 

На празен джоб, невярно е клишето, 

че любовта с пари не се купува... 

Усмихваш се. Почти, като дете. 

Мириша на пропит от съжаление. 

Прегръщам те, разтворил портмоне 

и гледам твоя снимка с умиление... 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??