23.10.2008 г., 12:47 ч.  

Животът ни 

  Поезия » Философска
558 0 2

Животът ни - секунда суета

 

в неспирния поток на времето.

 

Сълза на падаща звезда,

 

отнесена от нея надалече.

 

Животът ни - виенско колело,

 

завъртащо безбройните ни грешки.

 

От вятъра отронено листо,

 

сред тъжен листопад - човешки.

 

Животът ни -  Вселенско вдишване.

 

Разпръснат прах сред океан огромен.

 

Животът ни - нима след нас е

 

просто нечий кратък спомен?

© Мария Вергова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Истината е точно такава! В кратък спомен се превръща животът ни!
    Поздрави за хубавия мъдър стих!
  • Животът е въздишка,
    страст отронена,
    сълза застинала,
    кръв от венеца
    на Господ!

    С обич!
Предложения
: ??:??