20.10.2019 г., 17:44 ч.

Йосиф 

  Поезия » Гражданска
679 4 4

Не питай Господ Бог защо си
от черна завист поруган.
Спомни си праведния Йосиф
и братята му – злобна сган.

 

Захвърлен в тягостната яма,
смирено той скръбта си пи,
и сам в човешката си драма
с едно Небе се укрепи.

 

Не пускай зло да те пребори,
дори в сърцето да боли.
Звездата винаги е горе,
а долу лаят псета зли.

 

Ще лаят… докато отминат,
а Йосиф ще царува. Бял.
Не става диамантът глина
дори под тонове от кал.

 

Ясен Ведрин
(Птицата в теб)

© Ясен Ведрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??