3.07.2024 г., 10:11 ч.

July Morning 

  Поезия
254 3 5

 

След изгреви, от залез по-самотни,
след празници с привкус на панахиди,
забил в сърцето на живота нокти –
от този свят е рано да си ида!

 

Все още ми е рано да забия
на своята могила бяло знаме,
че внуци чакам, с враг да се напия,
приятел да ми подари измама.

 

Една жена да ме разлюби горко,
а в друга да се влюбя без причина.
Походката си изкривил в осморка,
трамваят като знак да ме подмине.

 

Понесъл урагана от насмешки
на хиляди безпочвени кретени,
два стиха да напиша с десет грешки
и после да разправям, че съм гений.

 

Отварям скоба ( мяра според мяра) –
овчарите не са виновни с нищо.
Живелите на разума в кошарата,
не могат да мечтаят за огнище.

© Димитър Никифоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??