31.01.2017 г., 8:53 ч.

Кафе с райбер 

  Поезия » Друга
357 0 2

„На дъното на всяко сърце има утайка.“ Козма Прутко

 

Кафе с райбер, аз и ти в една стая.
Сами. С димящи чаши насреща ни.
Недокоснати. С цвят на Ад, с вкус на Рая.
Неподсладен. Захарта е във мислите.

 

Полепват по теб, не пропускат извивка.
Чертаят горещо по въздишките леки.
Влюбват се безнадеждно в една плаха усмивка
И замират върху устните меки.

 

Замъгляват леко очите ти, като пàра.
Но не достатъчно бързо, за да видя на дъното.
Без утайка е… Какво ще ти остане тогава?!
Две чаши кафе и аз, отдалечаващ се в тъмното.

 

27/05/2016

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??