7.10.2009 г., 1:36 ч.

Как искам..... 

  Поезия » Друга
642 0 6

Как искам тази нощ да дойдеш

с букет огромен от цветя,

и да прошепнеш - мила, аз не мога

да те загубя да си позволя!

Заради житейските проблеми

теб жертвам а е грехота,

че близостта ми с тебе от край време

е лек за моята душа.

Ти въздухът си,който дишам,

ти си слънцето и вечността,

не мога даже да предричам

за друга във живота ми жена.

Без тебе ще съм като птица

сляпа във простора , без крила

да кацне не ще има жица

нито пък ще види светлина.

За туй прости ми , ако можеш

за сетен път ранимите слова,

оказа се, че аз не мога

по твойте да обичам правила.

Но аз наистина обичам

по начин свой, непроменим,

с пулсиращо сърце се вричам:

- животът ми без теб е съкрушим.

-----------------------------------

И както винаги, обикновено

за прошка склонна ще приема

думите ти откровени

за обич чиста, съкровена.

Защото ,  веч отдавна зная -

животът ми със тебе е съдба,

във нейните ръце е краят

или единствено в смъртта.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??