28.05.2010 г., 22:35 ч.

Какво искат мъжете? 

  Поезия » Друга
700 0 3

Питаш объркан: "Какво искат жените?"

- Може би само красота и любов.

Те са тъй нежни, както напролет тревите,

очакващи на южняка топлия зов.

 

После умуваш... "Съществува ли още жената,

или само куклички има в света?"

Погледни в душата си, там е мечтата -

тя е твоята майка, любима, сестра.

 

Но ти недоволстваш, разбирам те, ясно,

все пак си обиден от женската страст.

Знам, заболя те от мене ужасно,

но не аз поисках да си в моята власт.

 

Ти ми даде сърцето си, помниш ли, мили,

а пък аз ти дарих вездесъщия дух

и двамата с теб на ръба на живота си бяхме открили,

аз - мъжката логика, ти - женския нюх.

 

Затова ме измъчваш с безброй нелогични въпроси,

може би чрез мен си станал и малко жена,

е добре, ще ти кажа, но първо - ти кой си,

че си позволяваш да хулиш Земята, тя е също жена.

 

Сега на свой ред ще попитам: "Къде са мъжете?"

Не искам да е цар или рицар, може да е просто пират,

но нека да знае, че Ева роди греховете,

а Адам за любовта си остана все тъй непознат.

© Даниела Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??