27.06.2021 г., 8:02 ч.

Какво море 

  Поезия
352 4 5



Какво море - възкликнаха очите
целунали разпенени вълни.
Какво море - повториха звездите
невидими от слънчеви лъчи.

Какво море - шептеше раковина
полегнала на пясъчния бряг.
Какво море и колко много синьо
се слива със безкрайното небе?

Възторгът от морето се понесе
и чайките размахаха крила.
Певците, го възпяваха със песен,
поетите - с божествени слова...

Какво море - танцуват ветровете,
а то трепти копринено в екстаз
и влюбено целува бреговете...
Море и бряг приличащи на нас.

Морето всъщност ни е огледало.
Морето е желание, копнеж...
Дори и миг, морето не е спряло.
Символ е на вечният стремеж.



© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??