Какво за мен си ти
За мен ти си - море,
което искам да преплувам.
Ако аз съм пустиня,
то ти си дъждът, който жадувам.
Ако ти си птица,
аз искам да съм за тебе небето.
Ако аз съм житният клас,
то ти за мен си полето.
Ако аз съм слънцето,
то само за тебе грея.
Ако аз съм луната в нощта,
само за тебе копнея.
Ако тебе те няма,
аз като цвете повяхвам.
Ако аз съм свещта,
без тебе бавно угасвам.
Ако аз съм художник,
ти си пейзажът, който рисувам -
тъй красив и тъй прекрасен,
тъй радостен и тъй нещастен.
Това за мен си ти - ти си любовта.
Ти си причината,
която кара ме да продължавам.
Това за мен си ти,
ала аз за тебе едва ли нещо означавам.
14.01.2011
© Вярващата Всички права запазени
"Ако ти си райската градина -
аз ще се превърна във звезда.
Ако пък си адът - нека гина! -
за да съм до теб - ще съгреша!"
Тук разбира се образността и конкретната бинарна полярност са съвършено различини. Давам без колебание най-висока оценка за написаното. Не мога да си представя що за душа е имал онзи, който е поставил по ниска оценка от 6 на това толкова въздействащо стихотворение...?
Поздравление, Вярваща! Много ми харесва как пишеш.