Какъв е този…
Какъв е този
Прогресивен строй,
във който е прегънал колене
Човека?
Макар че бе роден
и отстояван с бой
и според комунистите
ще е до „века“…
От името
и в името на Новия човек
издигаха пред нас
най-дръзко знамената!...
Но знамето на знамената
стана чек,
със който се изважда Злато
от Хазната!
© Христо Славов Всички права запазени