6.10.2011 г., 14:03 ч.

Кандидатът за водач - басня 

  Поезия » Философска
382 0 2

КАНДИДАТЪТ ЗА ВОДАЧ
басня
Папунекът се носел  над гората,
щастлив  от утринния хлад...
Окрилен бил от  хубавото лято,
а  бил той  силен, бил и млад!

Бил горд със свойта перушина...
А знаел  и че е красив...
Завиждали му и мнозина!...
А  той не бил и  мълчалив!

Огледал всички във гората,
на дъното видял Кълвач
и той започна с него Чата:
- „Нима не съм роден  водач?!”

Нима напразно ще премина
през тази скапана гора?!
О, хубавата перушина
не ми ли дава преднина!?“

... Отвърнал  малкият кълвач
на  претендента за водач:
- „О, има за това причина!...
Вонята ти е нетърпима!...“.

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??