9.11.2008 г., 0:04 ч.

Картина 

  Поезия » Друга
425 0 1
На платно сред тъмни бои
цвете от огън цъфти.
Четка платното покрива,
дъжд - пречиства, отмива.
Боите леко нанася,
щрих след щрих живот внася.
Цветето не ще угаси,
дори дъжд щом заплющи.

Но сърцето мое гори
за Път без подли лъжи,
а душата клета крещи:
"Защо ме така боли?!"
Тишината гръмко мълчи
и пак сме сиво сами
до това платно от сълзи,
макар че огън пращи.

© Стоян Вихронрав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесвам поезията ти.
    Аз не разбирам ,но се замислих дали няма да е по добре "Защо така ме боли?!" Така е добре,просто се чудя дали няма да е още по-добре..
    Поздрави!
Предложения
: ??:??