29.02.2020 г., 7:45 ч.

Картини от 

  Поезия
313 0 0

КАРТИНИ ОТ

 

Блестят мокрите от дъжда тротоари.
Звездите посаждат там свои цветя.
Луната целува букетчета минзухари.
Клоните сплитат среднощна дъга.

 

На ъгъла подпрян, самотен музикант
излива душата си тъжна в струните.
За него земята е плачещия океан,
раздиран от гръмотевиците и бурите.

 

Скрита зад прозореца, млада девойка
с душата попива на романтиката дъха.
Смях от закъсняла, влюбена двойка
с ехо оставя във въздуха бяла следа.

 

Спи градът, но в съня си бурен живее...
Спомени и мечти там се преплитат...
Последни мигове пред зората немеят...
Слънчеви пътеки в надежди излитат...

 

28 02 2019
 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??