15.10.2007 г., 18:13 ч.

Като дъжда 

  Поезия
878 0 11
Тъй както плисналият топъл летен дъжд
целува жадната земя със влажни устни,
така един прекрасен малък мъж
нахлу в живота ми, без някой да го пусне.

Донесе ми един различен свят,
за сивия ми ден красиво чудо
и неусетно този малък непознат
ме завладя безпаметно и лудо.

Но както и дъждът ще отшуми,
така и този мъж ще отпътува,
ще бъде мой, ден-два ще повали
и ще остана аз да го жадувам.

А жадната земя ще ме прегърне,
ще стана нейна истинска сестра,
ще чакаме така да се завърне
един прекрасен мъж с дъжда.

© Зорница Петровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??