Младост!
Красота и дързост.
Вечно жива! Понякога кратка като миг.
Цветя !... Луна... И слънце!...
Росна ливада!
Свежо утро.
Любов!
Спряла в сърцето.
Омагьосва!... Извива те и те долюбва.
Захвърлена роза!
Изпепелени чувства..
Мълчание! Тишина! Или...
Свенлива и недоизказана.
И всичко е сладостен живот.
© Йонка Янкова Всички права запазени