15.11.2019 г., 23:40 ч.

Като молитва 

  Поезия » Гражданска, Друга
734 1 3

Пристъпваме във Твоя храм Божествен,
вратите катедрални отвори ни,
Със стъпки боязливи ни приветствай
във Твоите покои. Поведи ни!

Подкрепяй ни, О, Боже, в свят на грешници
да крачим ниско свели си челата,
да съхраним душите си, човешките,
в които да царува добротата!

Омразата и хулите, лъжата -
тез, демони, Ти, Боже, прогони ги,
закриляй ни от злото, тъмнината,
пороците ни пошли - изгори ги!

Смирено прошка искаме от Теб,
от майка Богородица добра,
Във храма палим свещ, дори заклети
със кръстен знак над нашите сърца.

И молим Триединството Ти свято,
със светъл лъч съдбите ни огряващ
да пази и душа, и дух, и тяло,
светът да заблести във мир сияен.

© Петя Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво, много. Молитва!
    И отново след толкова години - публикация тук.
  • И аз това се питам, мила моя!
    Къде изгуби се прекрасното момиче?
    Че липсват думите ти, стоплящи сърцето...
    Бе, тук сме още, и живеем с пълна сила!
    Прегръдки, Доче!
  • Амин ,дай Боже! Но къде
    изгубихте се по трасето мила?
    Надявам се, че всичко е наред
    и само времето що липсва е причина.
Предложения
: ??:??