18.11.2023 г., 8:18 ч.  

Като на разходка 

  Поезия
191 1 0

Като на разходка

 

Откъдето минаваш това прави.

Гледай на живота като на разходка

Тревога щом ти дойде - погледни защо -

Идва от къде.

Да направиш виж какво.

Най-напред се с мисъл утешавай ти.

 

Дай - ако не дал си, ил - недодал.

Вземи, ако не взел си.

Излез от тази дупка.

Наказанието вземане е то.

Накажи виновния - и върни духа си.

 

А ако си сам "виновен" ти,

Поправѝ се.

Нощта щом мине, танца на деня започва.

Не стой на място ти едно.

Не гледай във една посока само.

 

Стегнѝ се, има да се прави що.

Ако се почувстваш ти комфортен много,

Комфорта остави - излез оттам.

А ако пренапрегнал си се - почини си.

Създай усещане във себе си: деятел ти си.

Действащо лице - "турист" скучаещ - не.

 

Облаци, дъжд - всичко временно е.

Хубавото идва неизбежно,

Само не пречи му.

И лошото е също неизбежно,

но времето

Върти се - всичко се повтаря.

 

На колелото на времето возѝ се.

Победител там бъди.

Не бъди нахален при това.

Не ти си само във света, и сам не си.

 

Когато имаш време на разходка отиди!

 

Слава на Велес !!

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??