8.10.2017 г., 11:23 ч.  

Като в приказка 

  Поезия » Любовна
604 4 12

Някак ненадейно,

като в приказка стара,

на пръсти дойде любовта.

Бе някак различна,

не бе остаряла,

бе както се пее в песента.

Леко разчорлена

в ранната утрин –

без грим и по боси крака.

Не, не летеше,

просто стъпваше тихо

и нямаше на гърба си крила.

Бе по усмивка,

с аромат на канела

и вкус на смокиня от детския свят.

Ей така, кротко се спусна,

през сърцето премина

и сви гнездо в моята душа!

© Слава Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??