4.11.2019 г., 18:34 ч.  

Казвам се ноември 

  Поезия » Друга
955 2 6

Казвам се ноември и тъгата,
вятър шарен тайничко довя,
от листа съшивам пак дъгата,
но преди да свърша заваля.

Казвам се ноември и съм нежна,
топла, хладна...Слънце и слана.
Зима. Като смърт е неизбежна,
тъпа болка в мойте колена.

Казвам се ноември, крия лято,
циганско. Един, едничък ден.
Кротко пак присядам на земята,
слънчев лъч, в косите ми пленен,

ще ви топли, ще ви свети в здрача,
щом снегът отново завали.
Казвам се ноември и не плача!
Cилните жени не ги боли!

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??