22.04.2009 г., 0:24 ч.

Кибритена нежност 

  Поезия » Любовна
721 0 14

Ураганна, кибритено нежна...

Плъзвам поглед по твоята длан.

Още миг, като пясък изчезвам.

Онзи грях върху мен се прецежда.

Няма, няма, няма надежда!

До пръсване Дяволът е пиян!


Трябва да си тръгна небрежно,

да оставя отворена нежност,

недоплетена палава мрежа,

а грехът - неизживян...


Ураганна, кибритена нежност,

бяла страст в черен дявол пиян...

Късам, хвърлям, до костите режа,

пак се връщам и пак съм там.


Има, има, има надежда!

Има смисъл от ураган!

Нека този грях все така се процежда,

нека Дяволът още бъде пиян!

 

 

© Илияна Каракочева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??