Малко радост. Тих и привиден възход.
Лято е. Жегата пак ни се стовари!
Честно да пишеш... Отминал период!
Изведнъж градоносен облак ни удари!
Небето привидно вменяваше добро:
кой може да вдене в капризно време!?
Тъкмо заиграхме на мегдана хоро
и се стовари потоп! Дявол да го вземе!
Изпокриха се мало и твърде голямо!
Налетяха гарвани, сови; всякаква гмеж!
Опустя селото. Един луд на хармана
се кръстеше пред изгаснала свещ...
© Стойчо Станев Всички права запазени
Дано, дано...
Приеми моите поздрави и пожелания за здраве и късмет по пътеката на успеха!