20.12.2019 г., 11:48 ч.  

Ключът 

  Поезия » Свободен стих, Друга
434 0 5

За теб съм вече само ключът от стената,

за лампата, която свети в жълто.

Когато поискаш можеш да ме щракнеш.

Щрак - щрак - щрак...

За теб съм вече някакво удобство

и даденост, която винаги е там.

Безмълвна, сляпа и безропотна.

А може би съм девиаторен*,

така, за твое улеснение.

Да можеш да ме включваш

и тук - и там, и тук - и там...

Надявам се добре да си ме занулила,

защото съм кълбо от проводници.

Защото в мен тече променлив ток.

Не си играй с електричеството!

Опасно е! 

Някой ден, когато ме щракаш.

Щрак - щрак - щрак...

И тук и там, и тук и там...

Да не получиш токов удар,

втора степен!

Опасно е! Внимавай!

 

------------------------------------------------------

-*Девиаторен ключ - Девиаторен ключ се използва в случаите, когато се налага една лампа да се включва и изключва от две места.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??