14.04.2019 г., 18:21 ч.

Kнижки - шарени, крилати 

  Поезия » За деца
1104 9 30

Да чета ме учи тати,
ето, вече съм голям,
книжки - шарени, крилати,
скоро ще разлиствам сам.

 

Котето ми спи и мърка,
сричам аз и пак, и пак...
Смее ми се, ако сбъркам,
Котаранчо, под мустак.

 

Приказен герой, Котане,
аз ще съм, красив и смел,
ти пък, вкъщи ще останеш,
`щото книжки не си чел.

 

Кон крилат ще оседлая,
ще съм принц, а после цар,
но с кого ще си играя?
С теб, Котане, стар другар.
 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Обичам книжки да чета »

2 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??