27.10.2017 г., 9:03 ч.

Което е било... 

  Поезия » Любовна
741 6 8

Което е било, не се завръща
пиесата е сбъркана в началото -
някой себе си прегръща,
реже вените на цялото,
а кръвта е все една и съща...
принцесата замръква до слугата
и причината изобщо не е важна,
важно е какво твърди мълвата,
съдбата се напива до без памет
и годините натам са високосни,
с Името на Бог раздава карти
и чака някой да си ги изпроси...
което е сега, ще бъде минало...
след полунощ любовите
ще скитат боси,
устните им ще топят
тъгата, мъката и всичко...
епилогът е начало за обичане,
след него болката целува лично.

 

Жени Иванова

© Jasmin Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??