1.02.2018 г., 12:01 ч.

Когато ангелите плачат 

  Поезия » Гражданска
580 5 5

Когато ангелите плачат
дали ще си готов да спреш -
на падналия клетник в здрача
да бъдеш лумналата свещ...

 

За този, който в скръб се дави
да бъдеш пояс и мечта.
На бряг добър да го оставиш
с усмивка нежна на уста...

 

Дали готов си даже в гроба,
във тоя най-ужасен ров,
да бориш черната прокоба
с едничък пламък от любов...

 

И там, сред спускани въжета,
да си въже от светлина,
с което дух без тленност клета
надвива мъка и злина...

 

Нагоре, в светлото, издига
душите с литнали крила,
разчупил тъмната верига -
смъртта, която е била...

 

Какво са думите? Не значат...
Надмогва ги искрящ копнеж.
Когато ангелите плачат -
бъди в сълзите им горещ.

 

Ясен Ведрин
(Птицата в теб)

© Ясен Ведрин Всички права запазени

Вярата е птица, която лети високо в Небето! И в тази стихосбирка съм събрал всичките си стихове, посветени на нея - вярата в Христос! Бог да ви благослови с прочитането и осмислянето им, приятели!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Влади! Бог да те благослови!
  • Само една чиста, възвисена и боголюбива душа може да сътвори такъв стих. Ти я имаш, Приятелю! Поздравления!
  • Благодаря ти, Кети! Думите ти радват сърцето ми, защото усещам искреността им!
  • Така хубаво пишеш, така се лее, чувството винаги се предава на читателя с лекота!
  • Благодаря ти, Дарк Скай! Те наистина плачат, защото Създателят ги е изпълнил със Собствената Си Тъга за погиващия свят!
Предложения
: ??:??