16.09.2009 г., 9:03 ч.

Когато беше тежко да те нямам 

  Поезия
1352 1 13

Видя ли ме, когато ме разнищи?

Не те обичам. Всъщност аз съм слаба.

Претенции, базирани... на нищо.

Предимството - да мога да забравям...

 

Видя ли ме? Ребро от твойто тяло.

Най-лявото и близко до сърцето.

Най-нужното за сливане и цялост.

Първичното, което да усетиш.

 

Видя ли ме? Във райските градини.

Когато ти предложих суетата.

Не знаеше какво е да ме имаш

под тежкия ярем на свободата.

 

А после?... после беше късно.

Или пък беше много, много рано.

Отивах си. Но винаги се връщах.

Когато беше тежко да те нямам.

© Надежда Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??