7.08.2019 г., 18:10 ч.

Когато чудесата не заспиват... 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
1541 11 17

Онази нощ бе тъмновиолетова. 

Гореща, сякаш слънцето не си отива. 

И чудех се, коя ли е планетата, 

в която Ти навярно се намираш... 

Все още леко парят керемидите. 

"Щурците" ми напяват Лунна вечер. 

Танцуващи светулки мамят прилепи, 

а девет котешки живота - вечност... 

И там до почернелия комин, 

се чудя как живял съм зад прозореца, 

и как безброят, прелестни звезди, 

събрали са в мечтите ми, съкровище... 

Тогава беше нощ на предсказания. 

Погалих тишината, сякаш теб. 

Молитвите ми - влюбено мълчание, 

са стигнали до твоето сърце... 

Под покривите нейде из града, 

се върнах тъй спокоен, че те има, 

но всеки ден, ще чакам до нощта. 

Тогава чудесата не заспиват... 

 

Стихопат.

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??