Когато майките умират,
спират минутите - на червено.
Не могат сърцата дъх да поемат.
Бият, тъй учестено!
Когато майките умират,
изчезва сигурното рамо -
да споделяш болка, радост,
да получиш съвет, утеха.
Когато майките умират,
стихват ветровете,
цветята бързо вехнатq
напоени с мъка.
Когато майките умират,
доминират сенки черни -
в дните, в нощите, с години!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени
При мен болката за майка ми се е увеличила. Добрата майка никога не се прежалва!
Поздравление за прекрасния стих!
Литатру