26.10.2022 г., 10:55 ч.

Когато сняг в косите ми напада 

  Поезия » Строги форми, Друга
292 2 8

Когато сняг в косите ми напада,
и времето лицето набразди,
дали душата ще остане млада,
в очите недовиждащи звезди,
дали ще виждаш още и тогава
когато попрегърбен моят ден,
от изгрев, та до залез остарява,
и вечер рухва смъртно уморен?
Или ще гледаш снимките ни стари,
в отдавна избелелия албум
и като въглен паметта ще пари,
една сълза – изплакана наум?

 

А стих един – случайно оцелял,
ще те теши в безумната печал.

 

https://youtu.be/Mhy8JLVu5lY

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??