4.04.2008 г., 7:17 ч.  

Когато съм другата 

  Поезия » Друга
1059 0 14

Там съм - под сводове мои ята, 
някъде там - по нектара в липите.
Котка съм...с бистър гердан от утра,
точно, където ми видят очите.

Малка съм - Палечка... имам крила,
имам листенце от роза за лодка.
Педя и нещо голям е светът
и се люлея на песенна нотка.

В дни, специално скроени по мен,
бенка съм (розова) в слънчева пазва.
Нощем съм сочни зърна от сатен -
пукам се в устни, с вкуса на оазис.

Там съм - в неделни камбани и цвят,
там съм си своя (и никъде другаде).
Нямам посока на име „Назад“.
Там съм, когато...когато съм другата.

Радост Даскалова

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??